Bitcoin

Wat is bitcoin?

Bitcoin of ook wel BTC is digitaal geld. Dit digitale geld wordt met behulp van het internet volledig elektronisch en wereldwijd uitgewisseld zonder tussenkomst van derden.  Daardoor gaat dit betalingssysteem buiten de banken en overheden om, hierdoor is iedereen in principe zijn of haar eigen bank.  Door een een peer-to-peer-netwerk verlopen alle transacties met Bitcoin altijd direct van persoon tot persoon.

De Bitcoin van nu is samen te vatten in de volgende punten:

  • Het is een vorm van digitaal geld dat je ook digitaal bewaart. Je slaat het op in een digitale portemonnee en betaalt ook vanuit deze portemonnee, ook wel een wallet genoemd.
  • Gebruikers kunnen (bijna geheel) anoniem transacties doen. Er bestaat dan ook veel ophef over het feit dat criminelen het gebruiken om geld wit te wassen.
  • Niemand controleert Bitcoin. Ze worden niet geprint, zoals dollars en euro’s. Ze worden gemaakt door mensen die computers moeilijke wiskundige problemen laten oplossen. Dit proces wordt mining genoemd.
  • Alle transacties worden opgeslagen in één grootboekrekening en zijn onomkeerbaar. Eenmaal een transactie gedaan, betekent dat hij niet geannuleerd of geretourneerd kan worden.
  • Bitcoin is het eerste voorbeeld van een groeiende categorie van geld, beter bekend als cryptocurrency.

Name Price24H (%)
Bitcoin (BTC)
$26,560.00
0.40%

Bekijk hieronder handige boeken