Top 10 crypto 2020

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin (BTC) is digitaal geld dat met behulp van het Internet volledig elektronisch en wereldwijd kan worden uitgewisseld zonder tussenkomst van derden. Door een zogenoemd peer-to-peer-netwerk verlopen alle transacties met Bitcoin altijd direct van persoon tot persoon. Het betalingssysteem gaat daardoor buiten de banken en overheden om, waardoor iedereen in principe zijn of haar eigen bank wordt.

Etherum

Ethereum

Ethereum is een decentraal netwerk dat gebruikmaakt van de blockchaintechnolgie. Op dit netwerk is het mogelijk om applicaties te draaien die gedistribueerd worden over het gehele netwerk. Deze applicaties worden ook wel DApps (decentralized apps) genoemd. Doorat de applicaties over heel het netwerk worden verspreid is de kans dat individuele applicaties offline gehaald worden vrijwel onmogelijk.

Ripple

Ripple

Het doel van Ripple is om een wereldwijd verrekeningsnetwerk te zijn, een platform waarmee iedereen binnen enkele seconden geld in elke valuta naar elke valuta kan overboeken. Dit is een ambitieus doel om het gebruik van oudere systemen zoals Western Union of SWIFT te elimineren.

Tether

Tether

De belofte van Tether LTD is dat hun token altijd precies één dollar waard is. En dat kan van pas komen als je op een crypto exchange snel even uit de crypto wilt stappen naar een stabiele munt.

Bitcoin cash

Bitcoin cash

Bitcoin cash is een cryptocurrency. Het heeft veel gelijkenissen met bitcoin. Dat is ook geen verrassing: bitcoin cash is ontstaan door een splitsing in het Bitcoin netwerk.

bitcoin cash koers
Litecoin

Litecoin

Litecoin is een van de eerste altcoins ter wereld. Altcoin is de benaming voor elke andere cryptomunt naast bitcoin. De munt is in 2011 ontwikkeld door Charlie Lee, een ex-medewerker van Google. Zijn doel was om een snellere en goedkopere cryptocurrency op de markt te brengen. Litecoin is net als bitcoin vooral bedoeld om snel digitaal waarde over te maken van persoon tot persoon. Er komt geen derde partij zoals een bank aan te pas.

Litecoin kopen
Eos

Eos

EOS is een project dat werkt aan een platform waar ontwikkelaars eenvoudig applicaties op kunnen bouwen. Dit is in grote lijnen hetzelfde als Ethereum, alleen wil EOS zich onderscheiden door schaalbaarheid (veel transacties per seconde) en transactiekosten (gratis).

Litecoin kopen
Binance Coin

Binance Coin

De Binance Coin kan omschreven worden als de eigen valuta van Binance.com, het grootste cryptovaluta handelsplatform. Binance Coin (BNB) geeft gebruikers van het handelsplatform toegang tot diverse functies en voordelen. Het meest interessante voordeel voor gebruikers is waarschijnlijk de korting op transactiekosten.

Litecoin kopen
Bitcoin SV

Bitcoin SV

Bitcoin SV, voluit ‘Bitcoin Satoshi’s Vision’ of ‘Bitcoin Cash Satoshi’s Vision’ is een afsplitsing of vork van de Bitcoin Cash (BCH) blockchain. De persoon achter dit project is de veelbesproken ‘Craig Steven Wright’. Wright kwam in het verleden reeds verschillende keren in het nieuws, onder meer omdat hij meermaals heeft geclaimd de enige, echte ‘Satoshi Nakamoto’ te zijn.

Litecoin kopen
Stellar

Stellar

Stellar lijkt relatief veel op Ripple, tenminste in de zin van de toepassing van de blockchain technologie. Waar Ripple echter gecentraliseerd is, is Stellar bij uitstek gedecentraliseerd en vooral gericht op consumenten in plaats van banken. De voornaamste toepassing van Stellar is eveneens het zo goedkoop en snel mogelijk maken van internationale betalingen.

Litecoin kopen
Bitcoin
Bitcoin
Etherum
Etherum
Ripple
Ripple
Tether
Tether
Bitcoin cash
Bitcoin cash
Litecoin
Litecoin
Eos
Eos
Binance Coin
Binance Coin
Bitcoin SV
Bitcoin SV
 Stellar
Stellar
previous arrow
next arrow

Klik op de crypto currency
om meer te weten te komen over deze munt.